Onze
Dienstverlening

De schakel tussen opdrachtgever en nemer.

Bemiddeling zorgprofessionals

Soprano Dienstverlening heeft een mooie en unieke manier van bemiddeling. Wij bemiddelen op drie manieren. Tussen zorginstellingen en zzp’ers, tussen zorginstellingen en detacheringsbureaus en tussen detacheringbureaus en zzp’ers.

De zorgprofessionals welke in ons bestand staan, zijn allemaal gediplomeerd en worden geselecteerd op basis van ervaring en deskundigheid. Er wordt veel geïnvesteerd in trainingen en bijscholing, waardoor onze professionals zichzelf continu blijven ontwikkelen.

Altijd een professional welke bij de opdracht past. Zodra wij een aanvraag binnen krijgen, bekijken wij naar de behoeftes van de opdracht, en aan de hand daarvan selecteren wij de juiste medewerker. Zo hebben wij altijd de juiste persoon op de juiste plek.

Elke medewerker wordt op voorhand gescreend middels een VOG, waarmee wij onze opdrachtgevers hierin ook ontzorgen.

Wat ons uniek maakt.

Soprano Dienstverlening neemt ook de controles uit handen.

Voor zorgprofessionals hebben wij de volgende checklist:

Z

Welke diploma’s behaald en controle op echtheid

Z

Wat voor ervaring

Z

Referentie check

Z

Aanvraag VOG

Z

Verzekeringen goed op orde

Z

Welke jaarlijkse scholingen worden bijgehouden

Voor detacheringbureaus hebben wij de volgende checklist:

Z

Hoe worden medewerkers gescreend

Z

Dossiervorming medewerkers op orde

Z

Hoe is de backoffice geregeld

Z

Voldoen ze aan alle verplichtingen

Z

Hoe staan ze in voor kwaliteit

Z

Wat voor capaciteit is er

Deze audits worden door een controleur van Soprano Dienstverlening gecheckt waardoor je dit als zorginstelling/detacheerder niet meer hoeft te doen. Hierin worden de opdrachtgevers ontzorgd.

Zorgondersteuners

De zorg ondersteuner draait mee in het dagprogramma van de cliënt of groep, en komt pas actief in beeld op moment dat er toenemende spanning is op de groep of bij de cliënt. In veel gevallen pakt het positief uit wanneer wij de juiste nabijheid bieden, om mogelijke escalaties te voorkomen. De zorg ondersteuner is getraind om signalen te herkennen, en hier adequaat en professioneel op te reageren.

Op het moment dat de spanning wel oploopt en leidt tot een escalatie, bied de zorg ondersteuner ondersteuning aan de begeleider. Dit resulteert zich in kortere escalaties waardoor snel het punt weer wordt bereikt om het programma weer op te pakken. Een zorg ondersteuner kan tevens secundaire taken uit handen nemen, waardoor de begeleider zich volledig kan focussen op de juiste zorg en begeleiding.

Alle zorg ondersteuners zijn getraind in de basis principes binnen de zorg, en weerbaarheid. Vanzelfsprekend zijn ook de zorg ondersteuners gescreend en worden deze geselecteerd op deskundigheid en ervaring.

Onze zorgondersteuners krijgen een interne training tot Soprano Zorgondersteuner. Elke medewerker is in bezit van deze cursus alvorens ze worden ingezet!

Bekwame toezichthouders

Veiligheid wordt steeds meer een prioriteit voor bedrijven en instellingen. We zijn ons er steeds meer bewust van, dat veiligheid niet meer vanzelfsprekend is. Bedrijven en instellingen wijken dan ook steeds vaker uit naar particuliere beveiligingsorganisaties. Deze organisaties leveren beveiligers om zo bij te dragen aan de algehele veiligheid. Deze beveiligers worden dan ook ingezet op uiteenlopende functies.

Maar wordt er ook wel eens gekeken naar alternatieve oplossingen? Ben je eigenlijk wel een beveiliger nodig? Wat veel mensen niet weten, is dat een beveiliger geen extra bevoegdheden heeft. Een beveiliger is dus iemand die net zoveel mag en kan als jij en ik. Naast beveiligers wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van toezichthouders. Qua bevoegdheden staan ze gelijk. Ook op het gebied van kennis, hoeft een toezichthouder niets onder te doen ten opzichte van een beveiliger.

Waarom zul je dan betalen voor een dure beveiliger, als je dezelfde kwaliteit binnen kunt halen met een bekwame toezichthouder. De toezichthouders van Soprano Dienstverlening worden op voorhand goed gescreend op betrouwbaarheid, krijgen een cursus en daarna pas inzetbaar.

Graag leggen we in een persoonlijk gesprek uit, dat er geen verschillen hoeven te bestaan tussen een beveiliger en een toezichthouder. Correctie, er is één verschil…. De prijs.

Cursus tot zorgondersteuner

In samenwerking met een aantal zorgprofessionals, hebben wij een unieke cursus ontwikkeld. Namelijk de cursus Soprano Zorgondersteuner!

Een cursus waarin de verbinding met elkaar word gezocht. Een begeleider denkt vaak anders dan een zorgondersteuner en andersom. Onze cursus zoekt hierin de verbinding. Hoe denkt een begeleider en hoe denkt een zorgondersteuner en hoe kun je elkaar versterken door een goede dienstverlening neer te zetten richting je client. Wat voor dienstverlening je ook neer zet, de client staat altijd centraal.

De zorgondersteuner krijgt een zorg gerelateerde basis cursus, waarin de zorgondersteuner een stuk kennis vergaart, waardoor ze de client en begeleider beter begrijpen. Deze kennis is geschreven aan de hand van de praktijk op de werkvloer en niet alleen wat je in boekjes leert. Hierin is een goede balans gevonden tussen theoretische en praktische kennis.
In de praktijk zien we vaak dat er beveiligers worden ingezet om als zorg assistent of zorgondersteuner te fungeren. Echter merk je hiervan vaak dat op de werkvloer vaak niet het optimale profijt van. De begeleiders twijfelen aan de bekwaamheid van een beveiliger. Dit is zeer begrijpelijk. Een beveiliger is niet zorg gerelateerd geschoold. Wat kun je een beveiliger dan laten doen aan werkzaamheden? Inderdaad vrij weinig. Maar volgt deze beveiliger een cursus tot Soprano Zorgondersteuner, dan maakt dit het verhaal net even anders.

Wat leert men tijdens een cursus tot Soprano Zorgondersteuner?

Hieronder een opsomming met onderdelen die je krijgt tijdens de cursus.

Onderwerpen uit de training:

Z

Basis principes in de zorg

Z

Gangbare methodieken

Z

Fysieke en mentale weerbaarheid

Z

Communiceren in de zorg

Z

Goed rapporteren

Z

Medicatie training

Z

Proactief werken

Z

Psychopathologie

Z

Verbinding tussen begeleider en zorgondersteuner

Middels deze training dragen we bij aan de kwaliteit van de zorgondersteuner.

Deze training is uniek en ontwikkeld binnen ons eigen bedrijf. Wij onderscheiden ons door naast een stukje basiskennis, ook de verbinding met elkaar op te zoeken.

Maar enkel de cursus bijwonen, maakt je geen Soprano Zorgondersteuner! Wanneer je de cursus hebt gehad, krijg je een eindtoets waarin wij de kennis toetsen. Heb je een voldoende gescoord, dan verdien je het certificaat! Haal je de toetst niet, dan krijg je eenmalig kans tot een herhaling. Wanneer deze nog niet gehaald is, dan zul je een aanvullende cursus moeten volgen. Hierdoor bieden wij ook echt een stuk kwaliteit!

Benieuwd hoe wij dit in de praktijk doen? Neem gerust contact met ons op.

Op zoek naar een betrouwbare partner?

Neem vrijblijvend contact met ons op om te zien hoe we jouw bedrijf kunnen helpen.

Contact

Soprano Dienstverlening

Pioniersweg 18
7826 TA Emmen

Telefoonnummer